NAJLEPŠA OTROŠKA POTOVANJA

Občina Bled

Rajska veduta Bleda je v zimskem času pod bogato snežno odejo še posebej čarobna. S svojo idilično podobo, z otokom sredi jezera in gradom v ozadju vabi, da Bled z okolico in zaledjem Julijskih Alp doživite in se odpravite na raziskovanje avtentičnih lokalnih zgodb in doživetij – ob tem pa seveda ne pozabite na tradicionalne kulinarične posladke s kremno ali Riklijevo rezino. Bogat praznični program prireditev Zimske pravljice vabi na blejski oddih, hkrati ne zamudite priložnosti za snežne avanture z najlepšimi kulisami v Julijskih Alpah. Naj bo zima bela ali zelena, zimske radosti v neokrnjeni naravi čakajo na vas. Ste za sankanje, alpsko ali turno smučanje, tek na smučeh, ledno plezanje, drsanje ali zimski pohodi? Vsa ta doživetja nudi naš košček raja.

Otroški Božični program

OTVORITEV NAJVEČJEGA BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA V SLOVENIJI 

Največji Božičkov nabiralnik v Sloveniji bo stal na jezerski promenadi med 1. in 31. decembrom. Slavnostno ga bomo otvorili 2.dec ob 17.00 uri na jezerski promenadi, kjer bo med 2. in 14. decembrom odprta tudi Božičkova pisarna. Otroci bodo lahko v njej pisali pisma. Nič pa ne bo narobe, če pismo za Božička napišete že doma in ga prinesete s seboj. 

Od 14. decembra dalje, ko bodo pisma odpotovala na severni pol, pa se Božičkova pisarna spreminja v Otroški kotiček, kjer bodo otroci ustvarjali voščilnice za varovance Doma dr. Janka Benedika Radovljica in Medgeneracijskega centra Bled.

ZIMSKA PRAVLJICA, PRIŽIG LUČK IN KONCERT POLKAHOLIKOV

2.12. ob 17:00 vabljeni na otvoritev blejske Zimske pravljice s prižigom lučk in koncertom glasbene skupine Polkaholiki. Program blejske Zimske pravljice se bo odvijal med 1. decembrom 2023 in 14. januarjem 2024. Rdeča nit letošnjega dogajanja pa bo romantična podoba Bleda, ki jo bosta popestrila čarobna dekoracija in pestro dogajanje. Vstop prost. 

Blejska pravljica bo odprta: od ponedeljka do četrtka od 13.00 do 20.00, ob petkih, sobotah in praznikih od 11.00 do 22.00 in ob nedeljah od 11.00 do 20.00.

OTVORITEV DRSALIŠČA  

20.12. bomo v okviru zimske pravljice otvorili tudi večje drsališče iz umetne mase, ki bo postavljeno v sklopu Trgovskega centra Bled.

Spored vseh dogodkov

SPORED VSEH DECEMBRSKIH DOGODKOV BO OBJAVLJEN KMALU!