NAJLEPŠA OTROŠKA POTOVANJA

Občina Komenda

Bi radi spoznali kraj pod Kamniškimi alpami, kjer se v resnici najraje zadržuje Kranjska čebela, v objemu najbolj predanih čebelarjev po izročilu Petra Pavla Glavarja in nekdanjega sedeža malteških vitezov na Kranjskem? Bi se radi s kolesom odpeljali do hipodroma na ogled kasaških dirk, mimo rumenega krožišča, ki so ga občani v čast najbolj znanemu občanu in izjemnemu svetovnem kolesarju, Tadeju Pogačarju, obarvali rumeno. Gotovo ne veste, da Tadej v resnici prihaja iz našega Klanca in ga vsi kličemo Pogi. Pot s kolesom vas bo vodila tudi ob navihani reki Pšati, ki tu in tam kakšno ušpiči, da se kraj znajde v medijskem središču in poskrbi, da vse naše žabe odplakne proti prestolnici:) Se želite pomeriti z mladinskim šahovskim velemojstrom, se naučiti kako so včasih izdelovali glinene lončarske izdelke in se sprehoditi po največjem kmetijskem sejmu v državi, z največjimi traktorji? Potem ste na pravem mestu! Dobrodošli v kraju Komenda, ki bo letos zaživela tudi v barvah Božičkovega nabiralnika.

Otroški Božični program

OTVORITEV BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA, PRIŽIG LUČK 

8.12. ob 17:00 vas vabimo na ploščad pred občinsko stavbo, kjer bomo pripravili praznično vzdušje in delavnice za naše najmlajše. Božičkov nabiralnik vas bo čakal v preddverju občinske stavbe. Pisma boste lahko napisali v posebnem kotičku, nič pa ne bo narobe, če pismo Božičku napišete že doma in ga prinesete s seboj. 

Če se dogodka ne boste mogli udeležiti, lahko pisma v Božičkov nabiralnik oddate v času uradnih ur občine, vse do 13.12.  

OBISK MIKLAVŽA

5.12. ob 19:00 se bo v Komendi pred cerkvijo Sv. Petra v družbi angelov in parkeljnov ustavil prvi dobri mož, Miklavž. Vse pridne in tudi malo manj pridne otroke iz naše občine bo obdaril.

ŠOLSKI BAZAR IN ZAHVALNI KONCERT Z ALENKO GODEC  

15.12. ob 17.00 uri vas vabimo na praznični šolski bazar, na katerem boste lahko kupili kakšnega od izdelkov, ki so ga ustvarili učenci OŠ Komenda Moste. Ob 19:00 uri se bomo preselili v športno dvorano Komenda, 

kjer sledi zahvalni koncert Godbe Komenda, ki se ji bosta na odru pridružila Pevski zbor OŠ Komenda-Moste in prav posebna gostja, priznana slovenska pevka Alenka Godec. S koncertom, ki so ga poimenovali Življenje je lepo, se bodo organizatorji OŠ Komenda-Moste, Godba Komenda in Občina Komenda zahvalili vsem donatorjem, javnim službam, društvom in posameznikom, ki so nesebično pomagali odpravljati posledice katastrofalnih avgustovskih poplav.

Praznične Dogodke bomo sklenili z blagoslovom konj 26.12. na praznik sv. Štefana na Križu pri Komendi, ki je čudovit dogodek, prava paša za oči in ga ne smete zamuditi! 

Spored vseh dogodkov

SPORED VSEH DECEMBRSKIH DOGODKOV BO OBJAVLJEN KMALU!