NAJLEPŠA OTROŠKA POTOVANJA

Občina Piran

Morje zimskih doživetij v piranski občini

S prižigom lučk v parku hotela Kempinski Palace Portorož in z odprtjem največjega pokritega drsališča ob morju v nekdanjem skladišču soli Grando, se začenja raznoliko decembrsko dogajanje v piranski občini. Nekdanje skladišče soli se bo v mesecu decembru skrivnostno spremenilo v pravljično deželo, park hotela Kempinski Palace pa bo gostil tradicionalni božično-novoletni sejem, kjer bomo lahko ob glasbi v živo okusili »vse sladkosti življenja«. Avditorij bo ponujal bogat gledališki in plesno-glasbeni program za vse okuse. Organizatorji napovedujejo silvestrovo na Tartinijevem trgu, novoletni skok v morje, ognjemet s koncertom na Trgu prekomorskih brigad in za zaključek pripravljajo še koncert presenečenja! Na vsa praznična dogajanja od Lucije do Pirana se lahko zapeljete s pravljičnim vlakcem.

Otroški Božični program

OTVORITEV BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA IN NAJVEČJEGA DRSALIŠČA NA OBALI

Ko boste prispeli v nekdanje skladišče soli v Portorožu, boste vstopili v pravljično deželo. V njej poiščite pravljični gozdu, v gozdu pa Božičkovo pisarno, saj vas bo tam čakal pravi Božičkov nabiralnik! 

Otvoritev Božičkovega nabiralnika bo 1.12. ob 18h! 

Od takrat naprej bo na voljo v času odprtja pravljične dežele: 

Od pon – pet od 16.00 – 22.00 
Sobota, prazniki in počitnice od 10.00 – 22.00 
Nedelja od 10.00 – 18.00. 

Vabimo vas, da z otrokom obiščete na enega izmed naslednjih datumov, ko bo organizirano pisanje pisem  – 4.12., 6.12., 9.12., 10.12., 11.12., 12.12. med 18.00-19.00 uro –  in pismo ustvarite v družbi palčic v Božičkovi pisarni. Pismo za Božička pa lahko napišete tudi doma in ga prinesete s seboj. 

V pravljični deželi vas čaka tudi božični foto point, kjer boste lahko ustvarili nepozabne božične spomine, največje pokrito dsališče na obali, številne predstave in koncerti za otroke. 

Prisrčno vabljeni!

OTVORITEV DRSALIŠČA in PRIŽIG LUČK
Morje zimskih doživetij se v Portorožu in Piranu začenja s prižigom lučk in koncertom BQL, ki bo 1. decembra ob 16. uri v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Ob 18. uri bodo v nekdanjem skladišču soli Grando odprli največje pokrito drsališče ob morju. Obiskovalce Portoroža in Pirana vabijo, da doživijo magičnost prazničnega dogajanja ob drsališču s čarobno predstavo drsalcev in drsalk ter odprtjem Božičkovega nabiralnika v Pravljičnem mestu v Grandu.
OTROŠKE DELAVNICE IN KINO PREDSTAVE Z OBISKOM DOBRIH MOŽ

Morje zimskih doživetij bo obiskovalcem olajšalo premike od Lucije do Pirana s pravim pravljičnim vlakcem. Ta vas bo popeljal na brezplačne otroške in kino predstave, ustvarjalne delavnice in številne koncerte, ki bodo potekali v parku hotela Kempinski Palace Portorož ter nekdanjem skladišču soli Grando. Otroke bodo v Portorožu in Piranu obiskali trije dobri možje, Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Društva in zavodi bodo ves december z ustvarjalnim in umetniškim programom poskrbeli za ples, petje in delavnice v Pravljičnem mestu v Grandu, kjer bo tudi zbirna točka Hladilnika toplega srca, dobrodelne akcije za socialno ogrožene družine. 

POČITNIŠKO DOGAJANJE OB MORJU

Od 22. decembra bo tako v parku hotela Kempinski Palace Portorož kot tudi v nekdanjem skladišču soli Grando dogajanje potekalo vsak dan, vse do novega leta, ki se bo sklenilo z veličastnim ognjemetom 1. januarja in koncertom italijanske pevke Alexie ter s tradicionalnim skokom v morje. Vendar Morje zimskih doživetij se ne bo končalo s počitnicami, saj bo drsališče odprto vse do 7. januarja. 6. januarja organizatorji napovedujejo koncert presenečenja, ki ga ne smete zamuditi.Spored vseh dogodkov

SPORED VSEH DECEMBRSKIH DOGODKOV BO OBJAVLJEN KMALU!