NAJLEPŠA OTROŠKA POTOVANJA

Občina Poljčane

Ko nas pot pripelje v Poljčane pod vznožje Boča in v dolino reke Dravinje, se nam odpre pogled na neokrnjeno naravo, bogato kulturno dediščino in harmonijo okusa. Če se zazremo naokoli, imamo obilo možnosti preživljanja prostega časa. Neprecenljiva je neokrnjena narava ob reki Dravinji in območja, zavarovana z Naturo 2000. Lahko se odpravimo po poteh učnih točk ali na katerega izmed učnih poligonov, se sprehodimo po poteh kulturne dediščine k Samostanu v Studenice, obiščemo etnološko bogato Križečo vas z mlinom na veter, se ustavimo v kmečki izbi ali si poiščemo zavetje pod katerim od obnovljenih kozolcev. Na vsakem koraku pa nas spremlja pogled na veličasten Boč, ki se dviga neposredno nad Poljčanami. Boč velja za t.i. podaljšek Karavanških Alp, ki je posebej poznan po rastišču Velikonočnice. Kdor se odpravi do vrha in se povzpne na razgledni stolp je nagrajen s čudovitim razgledom po okoliških krajih. S sprehodom po markiranih planinskih in gozdnih učnih poteh s katerimi je Boč dobesedno prepreden, lahko odkrijete neokrnjeno naravo v ohranjenih gozdovih, cvetočih travnikih in številnih kraški pojavih.

V mesecu decembru dobijo Poljčane s prižigom lučk poseben praznični pridih. Številne prireditve, delavnice in predstave privabljajo tako mlade kot mlade po srcu, da se družijo na dogodkih in si tako pričarajo vzdušje za praznovanje najlepšega Božiča.

Otroški Božični program

OTVORITEV BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA S PRIŽIGOM LUČK IN OTROŠKO PREDSTAVO

2.12. ob 16.00, bomo slavnostno prižgali praznične lučke in otvorili pravi Božičkov nabiralnik, v katerega bodo otroci lahko oddali pismo Božičku. Pripravili smo tudi dogodek pisanja pisem, kjer bodo lahko otroci in starši skupaj pisali pisma, se fotografirali z Božičkovim nabiralnikom in ustvarili nepozabne spomine! Nič ne bo narobe, če pismo za Božička napišete doma in ga prinesete s seboj. Čaka vas tudi otroška predstava.

Božičkov nabiralnik bo od 4. decembra dalje na voljo v prostorih Občine vsak dan od 8. do 15.ure, v sredo do 17h in v petek do 13h, kjer lahko otroci oddajo pismo Božičku. 

MIKLAVŽEVANJE V KRIŽEČI VASI
5.12. ob 17h ste vabljeni na Miklavževanje! Potrebna je predhodna prijava do 1.12. v gostilni Kidrič ali na telefon: 031 390 875.
PREDSTAVA PRAZNIČNA POMOČ
12.12. ob 17h vas vaabimo, da obiščete otroško lutkovno predstavo v izvedbi skupine Pika – poka. Predstava bo v telovadnici pri osnovni šoli v Poljčanah. Vstop prost!

PREDSTAVA Z MIŠKO FRIDO, IZMENJEVALNICA IGRAČ IN OBISK BOŽIČKA
21.12. od 17h do 21h čaka otroke prekrasen božični program. Lahko si bodo ogledali predstavo z Miško Frido, sodelovali v izmenjevalnici igrač, ter pričakali obisk Božička.

Spored vseh dogodkov

2.12. OTVORITEV BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA S PRIŽIGOM LUČK IN OTROŠKO PREDSTAVO

5.12.MIKLAVŽEVANJE V KRIŽEČI VASI

7.12 PEKA PRAZNIČNEGA PECIVA

11.12. OTROŠKA PRAZNIČNA DELAVNICA

12.12. PREDSTAVA PRAZNIČNA POMOČ

21.12. PREDSTAVA Z MIŠKO FRIDO IN OBISK BOŽIČKA