NAJLEPŠA OTROŠKA POTOVANJA

Občina Markovci

Občina Markovci nudi veliko zanimivosti in aktivnosti za družine. Številne urejene kolesarske poti in zgrajeni športni parki ter fitnesi z otroškimi igrali v vseh vaseh občine omogočajo aktivno preživljanje prostega časa; za tiste bolj pogumne in aktivne pa so na voljo tudi ‘pumptrack’ steze ter organiziran spust z rafti po Dravi. Velik poudarek daje občina ohranjanju etnografske dediščine. V ta namen je v mansardi občinske stavbe urejen etnografski muzej, kjer je obstoječa zbirka etnološke dediščine predstavljena tudi na interaktiven način z doživljajsko izkušnjo izven sezone ‘Fašenka v Markovcih’. Vsekakor pa ste vabljeni, da našo občino obiščete na pustno soboto, ko poteka tradicionalna pustna povorka, kjer se predstavijo tradicionalni pustni liki našega območja.

Otroški Božični program

OTVORITEV BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA IN ZIMSKE DEŽELE

Da bo pisanje pisma nekaj posebnega, ste starši skupaj z otroci vabljeni na dogodek pisanja pisem Božičku v ‘Zimsko deželo’ v neposredni bližini vrtca in sicer v četrtek, 7. 12. 2023, od 16. do 18. ure. 

Pisanje pisem bo potekalo na toplem, v avli vrtca, kjer bo v tem času delovala čisto prava ‘Božičkova pisarna’ ob prisotnosti palčic. Tukaj boste dobili vsa navodila in vse potrebno za pisanje pisem, prav tako vas bodo palčice usmerjale vse do oddaje pisma v nabiralnik, ob katerem se boste lahko tudi fotografirali in ustvarili spomine za Božičkov album. 

Ob oddaji pisma bodo palčice poskrbele, da bo vsak otrok na roko prejel Božičkov žig, nato pa vas bodo postregle z medenjaki in toplim čajem. Prav tako se boste lahko sprehodili skozi pravljično zimsko vas.

V kolikor se vam dogodka ne bo uspelo udeležiti, nič hudega!

Božičkov nabiralnik bo v petek, 8. 12. in v ponedeljek, 11. 12., v času uradnih ur še na voljo v avli občine.

Spored vseh dogodkov

Četrtek, 7. 12. od 16. do 18. ure

BOŽIČKOV NABIRALNIK: PISANJE PISEM BOŽIČKU

Lokacija: ‘Zimska dežela’ v neposredni bližini vrtca v Markovcih