NAJLEPŠA OTROŠKA POTOVANJA

Občina Trebnje

Bi želeli raziskati kraško ponikalnico Temenico? Čarobna je v kateremkoli letnem času. Spoznali boste kolikokrat ponikne in izvira, zakaj je temeniška dolina slepa, kako sobiva človek ob njej in kakšen gospodarski vpliv ima. S pomočjo virtualnega sprehoda v družbi »Sama Rastnika«  varuha Galerije likovnih samorastnikov Trebnje pa si oglejte umetniška dela iz vseh koncev sveta. Toplo vabljeni tudi na ogled naivne umetnosti v prostorih galerije v Trebnje, ki je ponos kraja od 1971. Kako so na našem območju živeli v 19. stoletju pa spoznate ob obisku Jurjeve domačije. Stavbe domačije so krite s slamo, v hiši je ohranjena črna kuhinja in stara kmečka peč, ob kateri se je odvijalo družabno življenje naših prednikov. Na ogled je tudi veliko predmetov, ki pričajo o življenju nekoč. Poleg hiše si lahko ogledate tudi ohranjeno staro leseno kaščo, ki so jo uporabljali za shranjevanje žita in vodnjak na vago, ki je viden le še redko kje. Toplo vabljeni dolino reke Temenice! 

Otroški Božični program

OTVORITEV BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA, OTROŠKA PREDSTAVA, PRIŽIG LUČK

1. decembra ob 17.00 uri, vas vabimo v Park likovnih samorastnikov v Trebnjem. Tam vas bo pričakal čisto pravi Božičkov nabiralnik s severnega pola. Za otroke bomo pripravili delavnico pisanja pisem. Nič pa ne bo narobe, če pismo za Božička napišete že doma in ga prinesete s seboj. Praznični december bomo pozdravili še s tradicionalnim prižigom lučk in otroško predstavo – Ko se srečata ogenj in led. Čakala vas bo tudi praznična tržnica z lokalnimi ponudniki.

Božičkov nabiralnik bo sprejemal vaša pisma do ponedeljka, 11. decembra.
Čakal vas bo v Parku likovnih samorastnikov Trebnje.

11. decembra ob 17.00 uri bomo z zabavno animacijo Nagajiva škrata zaključili Božičkov nabiralnik in pisma pripravili za pot na severni pol.

Spored vseh dogodkov

2. 12. ob 17.00 Za srečo – tradicionalna prireditev KUD Popotovanje Frana Levstika Čatež (Kulturni dom Čatež)

2. 12. ob 18.00 koncert Najin svet z Majo Marinčič – Divana (Kulturni dom Trebnje)

2. 12. ob 18. 00 Otroci interpretirajo črto (Galerija likovnih samorastnikov)

3. 12. ob 10.00 Ta veseli dan kulture (Galerija likovnih samorastnikov)

3. 12. ob 16.00 Ta veseli dan kulture z dr. Fig-om (Kulturni dom Velika Loka)

3. 12. ob 16.00 Koncert godalnega orkestra Glasbene šole Trebnje (Športna dvorana OŠ Trebnje)