NAJLEPŠA OTROŠKA POTOVANJA

Občina Žalec

Občina Žalec, slovenska prestolnica hmeljarstva in pivovarstva, polno zaživi tudi v zimskem času. Žalec se odene v praznične barve ter s svojo turistično, kulturno in gastronomsko ponudbo navduši vsakogar. Bogat in raznolik praznični program privabi vse generacije, največ dogodkov pa pripravljamo za naše najmlajše. Žalec tudi izven prazničnega časa slovi kot kraj, ki ga je vredno obiskati. Veliko doživetij vas čaka pri nas, možnosti, da pozabite na vsakdan in si spočijte v zavetju zelene doline, obdane s prijaznimi ljudmi. Pri nas lahko obiščete prvo fontano piva na svetu, s kolesi raziskujete poti med hmeljišči, se vmes ustavite na Ribniku Vrbje, v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, pokukate v baročni Dvorec Novo Celje, jamo Pekel, Rimsko nekropolo, Savinovo hišo ali obiščete številne kulturne, turistične in športne prireditve.

Otroški Božični program

OTVORITEV BOŽIČKOVEGA NABIRALNIKA IN ODPRTJE ČAROBNEGA KOTIČKA

5.12. ob 17.00. bo v Žalcu zaživel Čarobni kotiček, kjer bo domoval tudi čisto pravi Božičkov nabiralnik. Čarobni kotiček boste našli v atriju Savinove hiše v Žalcu, ki bo okrašen s smrečicami in božičnimi lučkami, ki bodo pričarale pravo praznično vzdušje, služile pa bodo tudi kot lepa kulisa za praznične fotografije. Letošnja novost so jaslice z živimi živalmi, ki si jih bodo otroci lahko pobliže ogledali vsak vikend od 8. decembra naprej. Pred Savinovo hišo bo vsak vikend čakala tudi kočija, ki bo obiskovalce zapeljala po praznično okrašenem mestnem jedru. 

PRIŽIG LUČK, PRIHOD MIKLAVŽA IN ODPRTJE DRSALIŠČA

5.12. ob 17.00 bodo v Žalcu zasvetile praznične lučke. 

Na Šlandrovem trgu bo otroke obiskal Miklavž, prvi dobri mož, otroci pa si bodo lahko ogledali spremljevalni animacijski program in preizkusili svoje veščine na drsalkah, saj se na ta dan odpira tudi drsališče!

OSREDNJI DOGODEK ODDAJE PISEM V BOŽIČKOV NABIRALNIK

13.12. ob 17.00 uri bomo Božičkov nabiralnik prestavili na Šlandrov trg. Otroci bodo lahko še zadnjič oddali pisma in ustvarili nepozabne fotografije s škrati in palčki. 

Za najmlajše pripravljamo tudi krajšo gledališko predstavo, poskrbeli pa bomo tudi za dodatno animacijo in glasbo. Skratka zabavno in veselo bo!

Spored vseh dogodkov

PRAZNIČNI DOGODKI IN PREDSTAVE SO BREZPLAČNE!

3.12. Ta veseli dan kulture v Ekomuzeju in Galerij savinjskih likovnih umetnikov 

27.12. Predstava Škrat Lenko (MaliBU) ob 17. uri 

28.12. Predstava Božična simfonija (KUKU gledališče) ob 17. uri 

29.12. Predstava Čarodejka Binka in njen velika čarodejska predstava (Gledališče Smejček) ob 17. uri

30.12. Predstava Zimske radosti (Gledališče Makarenko) ob 17. uri